Tand­pro­te­se in­fo

Hvad er en tandprotese?

Som udgangspunkt ønsker man at beholde så mange naturlige tænder som overhovedet muligt. Når dette ikke er muligt længere, er det her en tandprotese kommer ind.

En Tandprotese vil nemlig kunne erstatte manglende tænder, ved hjælp af speciellet materialer og komme til at se helt naturligt ud, og uden at andre vil lægge mærke til det er kunstige tænder.

Sidder du med nogle spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Ellers har vi prøvet at besvarer nogle af de mest hyppige spørgsmål nedenfor.

Som udgangspunkt ønsker man at beholde så mange naturlige tænder som overhovedet muligt. Når dette ikke er muligt længere, er det her en tandprotese kommer ind.

En Tandprotese vil nemlig kunne erstatte manglende tænder, ved hjælp af speciellet materialer og komme til at se helt naturligt ud, og uden at andre vil lægge mærke til det er kunstige tænder. Selve tandprotesen bliver konstrueret oven på ens kæbedele/gummer på forskellig vis alt afhængig af hver enkelt persons behov. Fremstillingen vil gøres så naturlig som overhovedet muligt og være med til at fylde ens mund og læber ud for at opnå et naturligt udseende.

Vi benytter os af de bedste materialer på markedet, som gør det muligt at fremstillet tandprotser, hvor der ikke kan ses forskel på rigtige- og kunstige tænder.

Hvilket gør det muligt at erstatte en eller alle tænder uden ens udseende bliver påvirket.

Selv unge som ældre kan bære en tandprotese i dag, hvilket er helt normalt.

Vil du høre mere om hvordan det hele kan lade sig gøre, så tag fat i os i dag.

Der kan være flere årsager til at man mister sine egne naturlige tænder. Vi bliver ældre i dag en nogensinde før, medicin kan have en rolle, sygdom eller hvis man er uheldig og får beskadiget sine tænder.

Alt afhængig af hvor mange beskadiget eller mistet naturlige tænder skal vi nok finde frem til det helt rigtige tandprotese/gebis.

Da vi alle er forskellige ikke kun på udseende, men også hvilke tænder som skal erstattes, vil vi guide og rådgive ved hjælp af en gratis forundersøgelse, og derved komme frem til den helt rigtige løsning.

Behovet for en helprotese ”bedre kendt som et gebis” opstår, når man slet ingen naturlige tænder har tilbage, hverken i overmunden, undermunden eller begge steder.

Når vi fremstiller en helprotese, genskaber vi både tandkød og tænder. Helprotesen vil da fastsættes på ens kæbedele ved hjælp af et naturligt vakuum.

– Hvad koster en helprotese? se her

Ved få eller flere manglende naturlige tænder i både over- og undermund vil man da fremstille en delprotese. Delprotesen formål er at udfylde de steder ens naturlige tænder mangler og hvor man bruger eksisterende tænder til støtte for delprotesen.

Delprotesen bliver nemlig opbygget på bøjler og støtter sig på de eksisterende tænder.

– Hvad koster en delprotese? se her

Vil man opnå den bedst mulige løsning for en tandprotese, er en hybridprotese også kaldt tryklåsprotese den ultimative løsning. Her skal der først isættes implantater i kæben, af en tandlæge hvor efter tandprotesen kan fastættes på implantatet ved et tryklåssystem.

Efter tandudtrækning af en eller flere tænder ville man skulle bruge en immediat-tandprotese med det samme. Den immediatprotese vil være ens midlertidige tænder, og samtidig hjælpe med healingprocessen af gummer efter et tandudtræk.

Er uheldet ude og man har mistet en tand eller flere tænder, kan en smileprotese bruges som en midlertidig løsning, indtil den rigtige løsning er besluttet. Altså en smileprotese er en her og nu løsning. Smileprotesen bliver sat fast med bøjler, som vil hvile på ens naturlige og eksisterende tænder.

– Hvad koster en smileprotese? se her

Et gebis også kaldt for en helprotese eller delprotese. Gebisset erstatter ens oprindelige tænder skulle man have mistet dem. Opstår behovet for et gebis laver vi dem i 3 forskellige klasser alt afhængig af ens ønske er for hvor naturtro de skal se ud, samt den ønskede kvalitet.

– Hvad koster et gebis? se her

God mund hygiejne vægter lige så meget for en tandprotese som at have naturlige tænder.

En sund mund opnås ved at bruge den medfølgende specielle ”tandprotesebørste” både morgen og aften. Her ville man skulle børste både tandprotesen samt gummerne.

Ved dårlig mundhygiejne som tandprotese bærer, kan der opstå risiko for udvikling af svamp infektion i munden.

Ligesom man som regel går til almindelig tandlæge en gang om året, med sine naturlige tænder skal ens tandprotese også til et årligt eftersyn, og få fjernet eventuelle belægninger samt tandsten. Ved det årlige eftersyn kan tandprotesen også poleres op igen.

Med tiden vil ens gummer svinde samt munden forandre sig, hvilket er helt normalt. Men protesen følger desværre ikke naturligt med. Derfor er det nødvendigt at få den tilpasset igen.

Der skal en del til at en tandprotese går i stykker, enten at en tand falder ud eller hele protesen knækker. Er situationen således at ens protese går i stykker, er en tandprotese reparation også en mulighed hos os.

En tandprotese skal holdes lige så ren som naturlige tænder, ved dagligt brug af en speciel- tandprotesebørste og rensemiddel.

Som udgangspunkt vil en gratis forundersøgelse hos os, altid være en nødvendighed.

Vi er alle sammen forskellige og derfor vil en tandprotese altid være specielt fremstillet til hver enkelt person. Når den enkelt person er undersøgt, vil vi derfra kunne komme med et præcist prisoverslag. Er man medlem af Sygeforsikring Danmark vil der være mulighed for at søge om støtte, eller i visse tilfælde er der mulighed for tilskud fra kommunen. Begge dele undersøger vi for vores patienter som en naturlig del af vores service.

– Hvad koster en tandprotese? se her

Bestemt ikke vi laver vores tandproteser så natur to som overhoved muligt, og efter det ønskede krav til protesen udseende. (se mere under vores kvalitets typer)

Ja man kan godt sove med en tandprotese. vi anbefaler dog at være bevidst om god mundhygiejne, og undgå nogen former for madrester på gummerne samt selve protesen.

Best practice vil være at sove uden.

Levetiden på ens tandprotese afhænger meget af hvilken type tandprotese man har fået fremstillet, samt hvordan man behandler sin tandprotese. Men hos os har man 6 år garanti skulle uheldet være ude.

Alt afhængig af de 3 typer tandproteser vi tilbyder hos Ganium Klinisk Tandtekniker, vil der være forskel på hvilket materiale de er opbygget af. Dog fremstilles en tandprotese for det meste i akryl. Hos Ganium kan vi fremstillet tandprotesen så den matcher den inviduelle persons tandkødsfarve, samt tandfarve for eksisterende tænder.

Med tiden vil ens gummer svinde og mund forandre sig, og en protese skal derfor tilpasses når det bliver nødvendigt. Ved en rebasering laver man simpelthen en helt ny underforing, som gør at tandprotesen igen vil sidde ordenligt på plads.