Smileprotese

En smileprotese bruges typisk som en midlertidig løsning.

En smileprotese er en type tandprotese, som erstatter en eller flere tænder og giver patienten et smil, der ser naturligt ud. Smileproteser er normalt lavet af en kombination af materialer, der ligner tændernes naturlige farve og struktur.

Smileproteser er en populær løsning for patienter, der har mistet en eller flere tænder på grund af ulykker, sygdom eller aldersrelateret tandtab. De kan give patienter mulighed for at genoprette deres selvtillid og evne til at tale og tygge korrekt.

Hvor meget koster en smileprotese?

Prisen på en smileprotese hos os starter fra kr. 2.995. Vi skriver starter fra fordi, smileprotese fremstilles helt unikt, og alt afhængige af ens individuelle mundforhold og behov, hvilket varierer utroligt meget. Samtidigt kan man også selvbestemme, hvilken løsning man selv vil vælge. Hos os vil altid give flere muligheder, og på den måde opnå fleksibilitet.

Vi hjælper også gerne med papir arbejdet for at søge ens kommune man bor i, om helbredstillæg hvis man er folkepensionist. Bliver man godkendt hos kommunen giver de op til 85% af overenskomsten på proteser. Er man ikke folkepensionist, er det stadig muligt at søge om enkeltydelse i nogle tilfælde. Vi har en guide på hvordan det skal gøres.

Ved tandprotetik giver Sygeforsikring ”Danmark” tilskud for medlemmer i Gruppe 1 og 2 læs mere her.

Sidder du med nogle spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Ellers har vi prøvet at besvare nogle af de mest hyppige spørgsmål nedenfor.

En smileprotese er en type tandprotese, som erstatter en eller flere tænder og giver patienten et smil, der ser naturligt ud. Smileproteser er normalt lavet af en kombination af materialer, der ligner tændernes naturlige farve og struktur.

smileproteser kan være fastgjort til de eksisterende tænder med små klammer eller lim, eller de kan være designet som aftagelige proteser, der kan tages ud af munden til rengøring og vedligeholdelse.

smileproteser er en populær løsning for patienter, der har mistet en eller flere tænder på grund af ulykker, sygdom eller aldersrelateret tandtab. De kan give patienter mulighed for at genoprette deres selvtillid og evne til at tale og tygge korrekt.

Smileprotesen bliver påsat via håndlavet bøjler specielt fremstillet nøjagtigt til hver enkeltpersons unikke mundforhold. Bøjlerne vil blive fremstilet således, at de hviler på ens naturlige og eksisterende tænder. For at denne løsning kan lade sig gøre, kræver det selvfølgelig at ens naturlige og eksisterende tænder er sunde og raske. For at kunne modstå belastningen fra bøjlerne. At fremstille denne type protese gør vi selv på eget dentallaboratorie, og inden for relativ kort tid have en midlertidig protese klar til påsætning i munden.

Bliver det vurderet at ens eksisterende tænder ikke er i stand til at bære bøjlerne. Vil en implantatløsning eventuelt være en anden mulighed, for at kunne fastsætte smileprotesen. En smileprotese kan sagtens fremstilles til implantater, hvilket vil gøre den endnu mere stabil. Implantatet vil nemlig erstatte den/de manglende tænder, og gøre protesen endnu mere stabil. Udover stabilitet vil et implantat også fratage nødvendigheden for synlige bøjler, hvilket giver muligheden for et endnu bedre kosmetisk udsende.

En forundersøgelse vil selvfølgelig altid være en nødvendighed, for helt præcist at kunne vurdere hver enkelt unikke situation.