Helproteser

En helprotese benyttes hvis man mangler alle sine tænder.

Helproteser fremstilles helt unikt til de personer, som ikke har egne naturlige tænder tilbage.

Selve helprotesen også kaldt gebis, vil erstatte alle manglende tænder hvor behovet både kan være enten overmunden, undermunden eller samtidigt hvis man er komplet tandløs. Fremstillingen af en helprotese vil blive gjort således, at både tænder og tandkødet fremstår som en helhed.

Hvor meget koster en helprotese?

Vores klinik tilbyder skræddersyede tandproteser, designet til at imødekomme ens individuelle behov. Vi forstår, at hver patients situation er helt unik, og derfor tilbyder vi en bred vifte af proteser, herunder både delproteser, helproteser og hybridproteser.

Med et bredt udvalg af muligheder, finder vi den bedste løsning for dig. Vi tager hensyn til mange faktorer. Heriblandt de forskellige mundforhold, hvor kæbeknoglen, samt resttænder eller ej har en betydelig medvirken til protesens design.

Vi assisterer også med ansøgninger om eventuelle tilskud, herunder helbredstillæg og enkeltydelser, samt evt. finansselskab alt afhængigt af dine personlige omstændigheder og ønsker.

For at sikre det bedste resultat, er en indledende konsultation nødvendig. Dette giver os mulighed for nøjagtigt at vurdere de personlige behov og anbefale den mest passende, samt korrekte behandling. Derfor vil det efter første konsultation, være muligt at give en helt personlig vurdering på behandling, samt prisoverslag.

Vores mål er at give dig den bedste service og rådgivning gennem hele processen fra start til slut, hvor vi har 100% fokus på dine specifikke behov og ønsker.

Ved tandprotetik giver Sygeforsikring ”Danmark” tilskud for medlemmer i Gruppe 1 og 2 læs mere her.

Skræddersyede løsninger med to tilpassede kvalitetstyper

Ganium tilbyder to forskellige kvalitetstyper for at imødekomme patienternes behov og budgetter. Ved at fokusere på to nøje udvalgte kvalitetsniveauer sikrer vi, at hver behandling og hvert produkt er tilpasset den enkelte patients unikke situation. Denne tilgang giver os mulighed for at simplificere, samt tilbyde tilfredsstillende resultater for alle patienter, mens vi stadig tager højde for økonomiske overvejelser. Vores engagement i at levere skræddersyede løsninger afspejler vores forpligtelse til at opfylde og overgå patienternes forventninger, uanset deres budget.

Basic

  • God fundamental protese, Kvalitetsmaterialer
  • Fuld funktionsdygtig og styrke
  • Skræddersyet, naturligt udseende

Premium

  • Markedets bedste materialer
  • Maksimal holdbarhed, kosmetik
  • Skræddersyet, Unikt, naturtro smil
Populær

Sidder du med nogle spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Ellers har vi prøvet at besvarer nogle af de mest hyppige spørgsmål nedenfor.

Helproteser fremstilles helt unikt til de personer, som ikke har egne naturlige tænder tilbage.

Selve helprotesen også kaldt gebis, vil erstatte alle manglende tænder hvor behovet både kan være enten overmunden, undermunden eller samtidigt hvis man er komplet tandløs. Fremstillingen af en helprotese vil blive gjort således, at både tænder og tandkødet fremstår som en helhed.

Ved fremstilling af en unik helprotese vil den blive konstrueret således, at den selv kan sættes sig fast ved hjælp af det vakuum som skabes i ganen.

Når en helprotese skal sidde fast i undermunden, er det primære og sekundere overflader, som bliver benyttet for at holde protesen fast, altså kinder læber og tungen og ikke vakuum.

Alt afhængig af hvordan ens mundhold er i givne situation, er der tilfælde hvor en helprotese ikke kan sidde fast ved hjælp af både vakuum og primære og sekundere flader. Er dette tilfældet kunne implantat være løsningen.

Læs om hybrid- / tryklåsprotese her.

Har man som udgangspunkt ingen af sine egne naturlige tænder tilbage, i over- eller underkæben endda samtidigt vil en helprotese kunne være løsningen.

Dog kræver alle typer af proteser først en forundersøgelse, for at kunne vurdere den helt korrekte fremgangsmåde. Vi er alle sammen forskellige, og det er vores kæbe, mund og gummer også. Ved vores gratis forundersøgelse vil vi kunne vurdere om en helprotese vil være en løsning for netop dig, eller om der skal en anden løsning til.

Har man aldrig haft proteser før, skal man være klar over at der er en tilvænnings periode. Ved en tilvænnings periode menes der for eksempel, selve tandprotesens tilvænning på gummerne, at kunne tale med sin tandprotese og selvfølgelig kunne spise med den. Ud over dette er mund / tandprotese hygiejnen også en vigtigt del. Alt dette vil vi selvfølgelig være behjælpelig med, da alle helproteser fremstilles helt unikt til hver enkel person.

Hvis der er yderligere spørgsmål til overstående, eller vil vide mere kontakt os gerne på enten tlf.: 26 31 31 26 eller E-mail: info@ganium.dk.

Med tiden vil ens mund ændre sig. Denne ændring sker ved at ens gummer naturligt vil svinde ind, hvor der er ikke eksisterende tænder. Ved at ens gummer svinder, vil det naturligvis også påvirke helprotesens overflade samt tilpasnings punkter.

Når ens gummer svinder med tiden, hvad sker der så?

Vores gummer svinder når vi ingen naturlige tænder har til at fylde kæben ud.

Hastigheden på ens gumme svind, er meget individuelt, nogen hurtigere andre langsommere. I sidste ende vil gummen dog svinde nok ind til at ens helprotese ikke vil passe længere. Det betyder ikke at man skal have en ny, eller slet ikke kan bære en ny tandprotese, blot at man skal ind og have en ny rebasering også kaldt underforing. Er en rebasering ikke nok fordi svundet af gummen har ændret sig for meget, vil man duplikere tandprotesen.

Om enten ens gummer svinder hurtigt eller langsomt, vil det ikke kunne undgås under alle omstændigheder, og som er helt ok da det er almindeligt.

Dog skal det igen understreges at kontrol er utroligt vigtigt.

Renlighed for en helproteses levetid, har en utrolig stor betydning.

Jo oftere man rengør sin protese generelt desto længere vil den kunne bevares.

Hvad sker der hvis ikke den bliver rengjort ordenligt?

Bakterier vil hurtigt dannes på selve protesen, der vil gå svamp i den og tansten vil opbygges hurtigt og være endnu bedre gro bund for skidt. Sker dette vil ens proteses leve tid falde drastisk. Ikke nok med at det går ud over din protese, vil det med stor risiko også påvirke ens overordnet mundhygiejne. Går det så vidt risikere man at der går infektion i ens slimhinder, hvilket virkelig kan skabe ubehag. Inden for relativ kort tid, ville man igen skulle investere i en ny tandprotese. Levetiden for en tandprotese vil klart kunne forlænges ved god mundhygiejne.

Hos Ganium benytter vi os af de bedste materialer tilgængeligt på markedet, samt den nyeste teknik inden for fremstilling af aftagelig tandprotetik. Dette gør at vi kan fremstille tandproteser i dag som ser så naturlige ud, at andre ikke lægger mærke til at det er falske tænder, som man går rundt med.

Dog skal man huske på at når man er første gangs protese bærere, skal man først lære både at spise og tale med den.

I forhold tilpasning og udarbejde af en tandprotese fremstillet hos os, levere vi samme standart lige meget hvilken af vores 3 modeller man vælger. Altså vi sørger for at vores tandproteser sidder så godt fast at de ikke falder ud af sig selv.

Det som adskiller modellerne fra hinanden, er materiale kvalitet samt hvor natur tro man vil have sin tandprotese skal se ud. Overholder man ikke sine årlige check eller vedligeholder sin tandprotese, kan der godt være en risiko for at den kan gå løs når man taler eller spiser.