En smileprotese bruges typisk som en midlertidig løsning.

Smileprotese

HVAD ER EN SMILEPROTESE?

Er uheldet ude og man har mistet en tand eller flere tænder, kan en smileprotese bruges som en midlertidig løsning. En smileprotese bruges også som en akut løsning, og er med til at opretholde gummerne, samt ens udseende.

Altså en smileprotese er en her og nu løsning, indtil den rigtige løsning er besluttet vil den bruges som en transition til den endelige.

HVORDAN VIRKER EN SMILEPROTESE?

Smileprotesen bliver påsat via håndlavet bøjler specielt fremstillet nøjagtigt til hver enkeltpersons unikke mundforhold. Bøjlerne vil blive fremstilet således, at de hviler på ens naturlige og eksisterende tænder. For at denne løsning kan lade sig gøre, kræver det selvfølgelig at ens naturlige og eksisterende tænder er sunde og raske. For at kunne modstå belastningen fra bøjlerne. At fremstille denne type protese gør vi selv på eget dentallaboratorie, og inden for relativ kort tid have en midlertidig protese klar til påsætning i munden.

Bliver det vurderet at ens eksisterende tænder ikke er i stand til at bære bøjlerne. Vil en implantatløsning eventuelt være en anden mulighed, for at kunne fastsætte smileprotesen. En smileprotese kan sagtens fremstilles til implantater, hvilket vil gøre den endnu mere stabil. Implantatet vil nemlig erstatte den/de manglende tænder, og gøre protesen endnu mere stabil. Udover stabilitet vil et implantat også fratage nødvendigheden for synlige bøjler, hvilket giver muligheden for et endnu bedre kosmetisk udsende.

En forundersøgelse vil selvfølgelig altid være en nødvendighed, for helt præcist at kunne vurdere hver enkelt unikke situation.

HVOR MEGET KOSTER EN SMILEPROTESE?

Prisen på en smileprotese hos os starter fra kr. 2.995. Vi skriver starter fra fordi, smileprotese fremstilles helt unikt, og alt afhængige af ens individuelle mundforhold og behov, hvilket varierer utroligt meget. Samtidigt kan man også selvbestemme, hvilken løsning man selv vil vælge. Hos os vil altid give flere muligheder, og på den måde opnå fleksibilitet. 

Vi hjælper også gerne med papir arbejdet for at søge ens kommune man bor i, om helbredstillæg hvis man er folkepensionist. Bliver man godkendt hos kommunen giver de op til 85% af overenskomsten på proteser. Er man ikke folkepensionist, er det stadig muligt at søge om enkeltydelse i nogle tilfælde. Vi har en guide på hvordan det skal gøres.

Ved tandprotetik giver Sygeforsikring ”Danmark” tilskud for medlemmer i Gruppe 1 og 2 læs mere her

Scroll to Top