En Helprotese benyttes hvis man mangler alle sine tænder.

Helproteser

HVAD ER EN HELPROTESE?

Helproteser fremstilles helt unikt til de personer, som ikke har egne naturlige tænder tilbage.

Selve helprotesen også kaldt gebis, vil erstatte alle manglende tænder hvor behovet både kan være enten overmunden, undermunden eller samtidigt hvis man er komplet tandløs. Fremstillingen af en helprotese vil blive gjort således, at både tænder og tandkødet fremstår som en helhed.

HVORDAN SIDDER EN HELPROTESE FAST?

Ved fremstilling af en unik helprotese vil den blive konstrueret således, at den selv kan sættes sig fast ved hjælp af det vakuum som skabes i ganen.

Når en helprotese skal sidde fast i undermunden, er det primære og sekundere overflader, som bliver benyttet for at holde protesen fast, altså kinder læber og tungen og ikke vakuum.

Alt afhængig af hvordan ens mundhold er i givne situation, er der tilfælde hvor en helprotese ikke kan sidde fast ved hjælp af både vakuum og primære og sekundere flader. Er dette tilfældet kunne implantat være løsningen. Læs om hybrid- / tryklåsprotese her.

HVEM SKAL HAVE EN HELPROTESE?

Har man som udgangspunkt ingen af sine egne naturlige tænder tilbage, i over- eller underkæben endda samtidigt vil en helprotese kunne være løsningen.

Dog kræver alle typer af proteser først en forundersøgelse, for at kunne vurdere den helt korrekte fremgangsmåde. Vi er alle sammen forskellige, og det er vores kæbe, mund og gummer også. Ved vores gratis forundersøgelse vil vi kunne vurdere om en helprotese vil være en løsning for netop dig, eller om der skal en anden løsning til. Har man aldrig haft proteser før, skal man være klar over at der er en tilvænnings periode. Ved en tilvænnings periode menes der for eksempel, selve tandprotesens tilvænning på gummerne, at kunne tale med sin tandprotese og selvfølgelig kunne spise med den. Ud over dette er mund / tandprotese hygiejnen også en vigtigt del. Alt dette vil vi selvfølgelig være behjælpelig med, da alle helproteser fremstilles helt unikt til hver enkel person.

Hvis der yderligere er spørgsmål til overstående, eller vil vide mere kontakt os gerne på enten tlf.: 26313126 eller E-mail: info@ganium.dk

HOLDBARHEDEN FOR EN HELPROTESE?

Med tiden vil ens mund ændre sig. Denne ændring sker ved at ens gummer naturligt vil svinde ind, hvor der er ikke eksisterende tænder. Ved at ens gummer svinder, vil det naturligvis også påvirke helprotesens overflade samt tilpasnings punkter.

Når ens gummer svinder med tiden, hvad sker der så?

Vores gummer svinder når vi ingen naturlige tænder har til at fylde kæben ud.

Hastigheden på ens gumme svind, er meget individuelt, nogen hurtigere andre langsommere. I sidste ende vil gummen dog svinde nok ind til at ens helprotese ikke vil passe længere. Det betyder ikke at man skal have en ny, eller slet ikke kan bære en ny tandprotese, blot at man skal ind og have en ny rebasering også kaldt underforing. Er en rebasering ikke nok fordi svundet af gummen har ændret sig for meget, vil man duplikere tandprotesen.

 

Om enten ens gummer svinder hurtigt eller langsomt, vil det ikke kunne undgås under alle omstændigheder, og som er helt ok da det er almindeligt.

Dog skal det igen understreges at kontrol er utroligt vigtigt.

HVOR HYPPIGT SKAL EN HELPROTESE RENGØRES?

Renlighed for en helproteses levetid, har en utrolig stor betydning.

Jo oftere man rengør sin protese generelt desto længere vil den kunne bevares.

Hvad sker der hvis ikke den bliver rengjort ordenligt?

Bakterier vil hurtigt dannes på selve protesen, der vil gå svamp i den og tansten vil opbygges hurtigt og være endnu bedre gro bund for skidt. Sker dette vil ens proteses leve tid falde drastisk. Ikke nok med at det går ud over din protese, vil det med stor risiko også påvirke ens overordnet mundhygiejne. Går det så vidt risikere man at der går infektion i ens slimhinder, hvilket virkelig kan skabe ubehag. Inden for relativ kort tid, ville man igen skulle investere i en ny tandprotese. Levetiden for en tandprotese vil klart kunne forlænges ved god mundhygiejne.

EN GUIDE PÅ HVORDAN MAN RENGØRE EN HELPROTESE

Når ens helproteser fremstilles helt unikt fra Ganium får man også udleveret en protesebørste samt en proteserens. Både børsten og rensen er lavet til at reducere ridser i en tandprotese, hvor bakterier kan sætte sig fast og formere sig.

Derfor er det også vigtigt at man bruger korrekt udstyr og produkt hver gang man rengør sin tandprotese.

Hvor hyppigt skal den rengøres?

Som udgangspunkt vil vi anbefale at man rengør sin tandprotese før og efter burg.

Det vil sige før man tager sin tandprotese i brug, for eksempel om morgen hvor man står op. Der dannes nemlig stadig bakterier mens man sover, selvom man har rengjort sin mund for aften inden man går i seng.

For virkelig at holde sin tandprotese i top anbefaler vi at rengøre den efter hvert måltid, hvis det kan lade sig gøre. Husk at det også er ens gummer, som skal rengøres samtidig med rengøring af tandprotesen.

Følger man denne anbefaling gør man virkelig sig selv og sin tandprotese en god tjeneset for gode omgivelser samt levetid for ens tandprotese.

Gør det grundigt!

Få opbygget en god rutine i rengøringsprocessen, og gør det ens hver gang. Rengør tandprotesen så ofte som muligt. Det vigtigt at man kommer godt rundt om protesen i alle revner, sprækker og former.    

Vi anbefaler ikke at nedsænke sin tandprotese i vand i løbet af natten, da dette kan medføre grobundt for bakterier på grund af det fugtige miljø.

ER DET AFSLØRENDE AT HAVE EN HELPROTESE?

Hos Ganium benytter vi os af de bedste materialer tilgængeligt på markedet, samt den nyeste teknik inden for fremstilling af aftagelig tandprotetik. Dette gør at vi kan fremstille tandproteser i dag som ser så naturlige ud, at andre ikke lægger mærke til at det er falske tænder, som man går rundt med.

Dog skal man huske på at når man er første gangs protese bærere, skal man først lære både at spise og tale med den.

 

Kan en tandprotese falde ud?

I forhold tilpasning og udarbejde af en tandprotese fremstillet hos os, levere vi samme standart lige meget hvilken af vores 3 modeller man vælger. Altså vi sørger for at vores tandproteser sidder så godt fast at de ikke falder ud af sig selv.

Det som adskiller modellerne fra hinanden, er materiale kvalitet samt hvor natur tro man vil have sin tandprotese skal se ud. Overholder man ikke sine årlige check eller vedligeholder sin tandprotese, kan der godt være en risiko for at den kan gå løs når man taler eller spiser.

HVOR MEGET KOSTER EN HELPROTESE?

Prisen på en helprotese hos os starter fra kr. 6.580. Vi skriver starter fra fordi, helproteser fremstilles helt unikt, og alt afhængige af ens individuelle mundforhold og behov, hvilket varierer utroligt meget. Samtidigt kan man også selvbestemme, hvilken løsning man selv vil vælge. Hos os vil altid give flere muligheder, og på den måde opnå fleksibilitet. 

Vi hjælper også gerne med papir arbejdet for at søge ens kommune man bor i, om helbredstillæg hvis man er folkepensionist. Bliver man godkendt hos kommunen giver de op til 85% af overenskomsten på en helprotese. Er man ikke folkepensionist, er det stadig muligt at søge om enkeltydelse i nogle tilfælde. Vi har en guide på hvordan det skal gøres.

 

Ved tandprotetik giver Sygeforsikring ”Danmark” tilskud for medlemmer i Gruppe 1 og 2 læs mere her

Scroll to Top